P8_parkgarage-design_Bochum

PRIVATE VILLA_SCHOORL
VILLA_SCHOORL

 


 

 

The original recreation house had only 80m² with an adjacent garage. The design strives for a clear unifying appearance were the new respects the old and still creates a unique expression.
The new addition of 225m² faces north and shifts from the existing building in order to transform the so far neglected garden in a binding green element, which defines an optimal view to the outside and brings light and nature to the inside of the villa.
By using traditional materials for the extension, like brick stone and thatch, the villa is ecologically seen also a 'green building'. It is the gesture of the unordinary roof that finally breaks with the tradition and defines the modernized appearance of the new building as a whole.

 

 

villa schoorl_renovation_gemma koppen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

NEWS

about
contact
press

PROJECTS

design & research
knowledge transfer

PUBLICATIONS

books & articles
expo's
lectures